HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconScandinavische Salade Met Kabeljauwfilet
topBanner
Scandinavische salade met kabeljauwfilet

Scandinavische salade met kabeljauwfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Lees meer

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade.

Labels:CaloriebewustFamilieKlimaatbewustExtra groenteFamilie
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

1 bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Ui

1 head

Lollo bionda

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

6 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten20.0 g
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten52 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10.0 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11.23 g
Vezels11.23 g
Eiwitten29 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak het dan in stap 5 mee met de vis.

4

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de kabeljauwfilet met mosterd erbovenop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.