Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met gepofte aardappelen en courgettelinten

Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en snijbiet

40 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2585 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14 g
Vezels12.5 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: Tijd besparen? Snijd de aardappelen dan kleiner of zelfs in blokjes. Heb je geen (goede) oven? Dan kun je de aardappelen ook koken in plaats van poffen. Meng ze dan na het koken met peper, zout en olijfolie.

Snijden
2

Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui.

Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de courgettelinten.

Peer bakken
4

Smelt ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus of uit het vuistje tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, danablu en geroosterde walnootstukjes.