Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

met rode ui en gedroogde oregano

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kumato tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

30 gram

Gemengde olijven met kruiden

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)271 kcal
Energie (kJ)1135 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten6 g
waarvan suikers6 g
Vezels2.7 g
Eiwitten8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Weeg 30 g olijven af en halveer deze.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.