Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta

Warme quinoasalade met gele biet, avocado en feta

Ce plat égaiera votre journée !

De gele biet die je gebruikt voor deze lauwwarme salade, is veel frisser dan zijn rode broertje. Heerlijk in combinatie met de grove structuur van de quinoa en de romige smaak van avocado. Breng de salade op smaak met mediteraanse kruiden zoals komijn en garneer met frisse feta.

Labels:
Veggie
•Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Gele biet

85 gram

Quinoa

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)645 kcal
Energie (kJ)2699 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Instructies

1

Bereid de bouillon en kook ongeveer 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de biet.

2

Snipper de rode ui. Schil de biet en snijd in blokjes van ½ cm. Kook de biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet daarna af.

3

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit ¾ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de avocado doormidden, snijd het vruchtvlees in blokjes en lepel uit de schil. Verkruimel de feta.

5

Meng in een saladekom de biet, veldsla-rucolamelange, overige rode ui, quinoa en de helft van de avocado en de helft van de feta met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta en avocado. Garneer naar smaak met extra vierge olijfolie.