Deze frisse salade met reepjes biefstuk is makkelijk om te maken en zit bovendien bomvol smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Brede rijstnoedels
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
90 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
20 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
30 gram
Gezouten pinda's
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Limoen
10 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen (zie Tip). Kook de noedels, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Halveer de komkommer en snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Pers de helft van de limoen uit boven een saladekom en snijd de andere helft in partjes. Voeg de vissaus en de mix van rode peper, knoflook en gember toe aan de saladekom. Meng goed met het limoensap en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gekookte noedels, komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de noedelsalade over diepe kommen en leg de reepjes biefstuk erbovenop. Garneer met de verse kruiden, pinda's en limoenpartjes.