Freekeh-linzensalade met rode biet en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Freekeh-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Freekeh-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

125 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

35 gram

Freekeh

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers26 g
Vezels17.7 g
Eiwitten24.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en freekeh koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 5 minuten de aangegeven hoeveelheid freekeh toe en kook mee (zie Tip). Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Freekeh heeft een harde korrel; deze blijft hard tijdens het koken.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peer bereiden
3

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in partjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant.

Salade maken
4

Verkruimel de verse geitenkaas. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet en de helft van de geitenkaas toe aan een saladekom.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de peer toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en peer.