Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

Bijgerecht | met rozijnen, komkommer en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

30 gram

Rozijnen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Pistachenoten

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Limoen

30 gram

Harissa

Zelf toevoegen

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)280 kcal
Energie (kJ)1172 kJ
Vetten5.2 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers17 g
Vezels3.9 g
Eiwitten8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kook deze mee. Giet daarna af en spoel met koud water.

2

Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.

3

Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.

4

Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.