Salade met garnalen, avocado en mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen, avocado en mangochutney

Salade met garnalen, avocado en mangochutney

met tomaat en zonnebloempitten

Garnalen, frisse groenten, zoet-zure mangochutney en romige avocado: deze salade heeft het allemaal! Samen vormen ze een gezond en smakelijk geheel - perfect als lunch of tussendoortje.

Labels:
Recept
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

180 gram

Garnalen

80 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Tomaat

8 ml

Olijfolie met citroen

10 gram

Zonnebloempitten

120 gram

Slamix: spinazie, rucola en snijbiet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)462 kcal
Energie (kJ)1934 kJ
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten19 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels7.3 g
Eiwitten17.8 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de slamix met de tomaat en de olijfolie met citroen. Voeg 2 tl wittewijnazijn toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden. Leg de garnalen erbovenop en garneer met de mangochutney, avocado en zonnebloempitten.