Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 g
Rundervink
400 g
Krieltjes
1 stuks
Prei
1 stuks
Appel
60 g
Veldsla
50 g
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Honing
2 tl
Mosterd
2 tl
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Snijd de prei in halve ringen.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de prei 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de honing, peper en zout toe. Roerbak de prei op middelhoog vuur 6 - 8 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing.Verdeel de krieltjes, rundervink en het prei over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.