HelloFresh
topBanner
Rundervink met gekaramelliseerd witlof

Rundervink met gekaramelliseerd witlof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing

Lees meer

Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Rundervink

400 g

Krieltjes

360 g

Witlof

1 stuks

Appel

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Honing

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3870 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

3

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witlof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe.Roerbak het witlof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.

4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, rundervink en het witlof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.