Verrassende rucolastamppot

Verrassende rucolastamppot

Met kruidenkaas, courgette en tomaat

Lees meer

Geef deze winterse klassieker een mediterrane metamorfose. Door het gebruik van groenten en kruiden met frisse smaken is dit gerecht verrassend anders. De rucola geeft het geheel wat pit. Eigenlijk is rucola geen sla, maar een koolsoort en familie van de radijs. Dit verklaart ook meteen de kruidige en pittige smaak.

Labels:FamilyVeggieGlutenvrij
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

600 g

Halfkruimige aardappelen

1 stuks

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

60 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Kruidenkaas, blokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3113 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
InstructiesPDF
Instructies
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Halveer de rode cherrytomaten. Scheur de rucola en het basilicum klein.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 minuten. Voeg halverwege de cherrytomaten toe samen met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Roer de courgette, de cherrytomaten, de helft van de kruidenkaasblokjes, de helft van de rucola en de helft van het basilicum door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.

6

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg eventueel naar smaak extra vierge olijfolie toe en verdeel de stamppot hierover. Verdeel de overige kaas en basilicum over de stamppot en garneer met de zonnebloempitten.