Vandaag gebruik je geen cannelloni, maar courgetterolletjes voor je vulling. Dat levert je een extra portie groente op en het is minstens net zo lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Spinazie
50 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
100 gram
Kipgehakt met Mediterrane kruiden
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
¼ tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de helft van de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak 2 minuten mee (zie Tip). Bak het gehakt goed los, dit maakt het makkelijker om later de courgetterolletjes te vullen. Scheur de spinazie, voeg toe aan de sauteerpan en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is.
Tip: Het gehakt mag nog wat rauw zijn want het gaat later mee in de oven.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de Italiaanse kruiden en de overige ui en knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de zwarte balsamicoazijn toe. Verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.
Maak ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Schaaf vooral vanaf de buitenkant. De zachte binnenkant kun je beter niet gebruiken omdat die niet stevig genoeg is. Meng in een kom de roomkaas met het kippengehakt-spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm.
Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal (zie Tip). Beleg de courgettelinten met de spinazie-gehaktvulling en rol ze op. Zet de courgetterolletjes rechtop in de ovenschaal. Meng in een kom de broodblokjes met de extra vierge olijfolie. Verdeel de broodblokjes en geraspte kaas over de rolletjes en zet 15 minuten in de oven.
Tip: Zorg dat de ovenschaal niet te groot is zodat je tomatensaus goed hoog komt en de courgetterolletjes er stevig in staan.
Verdeel de courgetterolletjes met saus over diepe borden. Garneer met de croutons.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?