HelloFresh
Romige spaghetti met kipgehakt, aubergine en champignons

Romige spaghetti met kipgehakt, aubergine en champignons

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 4 / 4van de 1 beoordeling
Lees meer

De aubergine kook je mee met de pasta, hierdoor wordt deze heerlijk zacht. Het kipgehakt hebben we al voor jou voorgekruid. Je hoeft het alleen nog te bakken!

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Aubergine

200 g

Champignons

5 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

220 g

Italiaans gekruid kipgehakt

6 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)707 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten72 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Grote pan
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook, met een beetje zout, in een grote pan met deksel voor de spaghetti en aubergine.

Snijd de aubergine in halve plakken
Snijd de aubergine in halve plakken
2

Snipper vervolgens de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in halve plakken. Snijd de champignons in plakken en de krulpeterselie fijn.

3

Kook de spaghetti en aubergine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.

Voeg de kookroom, 2 el kookvocht van de spaghetti
Voeg de kookroom, 2 el kookvocht van de spaghetti
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het gehakt 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg de kook-room, 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon en de helft van de krulpeterselie toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spaghetti en aubergine toe aan de pan met saus en verwarm nog 1 minuut.

Garneer met de krulpeterselie
Garneer met de krulpeterselie
6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.