Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

Romige rigatoni met vegetarische kipstukjes

in mascarpone-tomatensaus met vers basilicum

De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Rigatoni

80 gram

Vegetarische kipstukjes

200 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Mascarpone

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)829 kcal
Energie (kJ)3468 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16 g
Vezels3.9 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Rigatoni koken
2

Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de pruimtomaat toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe. Verlaag het vuur naar middelmatig. Laat, afgedekt, 6 minuten zachtjes koken.

Basilicum snijden
4

Snijd ondertussen het basilicum in fijne reepjes.

Saus afmaken
5

Voeg 40 ml kookvocht per persoon toe aan de hapjespan met deksel. Roer de mascarpone en de helft van het basilicum door de saus. Voeg de rigatoni toe aan de hapjespan en schep goed om, voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en garneer met de Italiaanse kaas en het overige basilicum.