Romige linguine

Romige linguine

Met garnalen en courgette

Lees meer

In Italië maakt pasta deel uit van het cultureel erfgoed. Het geheim van een goede pasta? Eenvoud. Deze combinatie van garnalen, zomerse groenten en heerlijk geurende rozemarijn brengt je zo naar de Middellandse zee. Buon appetito!

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyCalorie-focus
Allergenen:Glutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Citroen

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Rasp
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de linguine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.