Romige linguine met broccoli en courgette
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Romige linguine met broccoli en courgette

Romige linguine met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? (Het juiste antwoord is: meer!)

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen geitenkaas

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

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Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3753 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14 g
Vezels13.4 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Préparez le bouillon. Pour le brocoli et les linguine, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Taillez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés. Coupez la courgette en deux dans la longueur, puis en demi-rondelles. Émincez l’échalote et écrasez l’ail ou hachez-le finement.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor hart en bloedvaten en je hersenen.

Cuire
2

Faites cuire les linguine 10 à 12 minutes dans la casserole, à couvert. Ajoutez-y le brocoli après 5 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle. Pendant ce temps, coupez les tomates semi-séchées en petits morceaux et réservez leur huile.

Préparer les pâtes
3

Faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse et faites-y cuire l’échalote, l’ail, la courgette et l’origan séché 5 minutes à feu moyen. Ajoutez le bouillon et la crème liquide, puis portez à ébullition. Ajoutez les linguine, le brocoli et la moitié du fromage de chèvre, puis faites chauffer 3 minutes. Incorporez les tomates semi-séchées, leur huile, puis salez et poivrez bien.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Servir
4

Servez les pâtes sur les assiettes. Garnissez-les du reste de fromage de chèvre et des noix concassées.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.