topBanner
Romige linguine met broccoli en courgette

Romige linguine met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

Lees meer

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

80 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze inzitten.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sjalot, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten en de olie door en breng goed op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.