HelloFresh
topBanner
Romige linguine met broccoli en kipfiletstukjes

Romige linguine met broccoli en kipfiletstukjes

met geitenkaas, walnootstukjes en semi-gedroogde tomaatjes

Vlees als extra
Lees meer

.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Broccoli

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Semi-gedroogde tomaten

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

200 g

Kipfiletstukjes

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Belegen geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels12 g
Eiwitten47 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).