Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

25 minuten
Lees meer

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het gerecht wat pit met rode peper - vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Venkel

180 g

Farfalle

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Italiaans gekruid kipgehakt

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3548 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Knoflook en ui snijden
Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Peper en venkel snijden
Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Farfalle koken
Farfalle koken
3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.