Romige conchiglie met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige conchiglie met gekruid kipgehakt

Romige conchiglie met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

Met dit pastagerecht krijg je lekker veel groente binnen – zelfs meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het geheel wat pit met rode peper – vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Conchiglie

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3318 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8 g
Vezels4.2 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie TIP). Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn een stuk pittiger dan de rest van de rode peper. Houd je juist van extra pittig? Laat ze dan zitten.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de conchiglie over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.