Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 400 beoordelingen
Lees meer

Conchigli ken je misschien beter als pastaschelpen. Je kunt ze vullen of zo door de saus roeren. Je garneert deze pasta met pecannoten. Deze nootjes komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeien ze aan grote, hoge bomen. Door de noot te roosteren in een droge koekenpan krijgt hij een intensere smaak.

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

250 g

Broccoli

250 g

Champignons

1 stuks

Rode puntpaprika

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

30 g

Pecannoten

(BevatNoten)

100 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2932.984 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten70 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de broccoli in roosjes.
Snijd de broccoli in roosjes.
1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de conchigli en broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Snijd de champignons in plakken en de puntpaprika in dunne halve ringen.

2

Kook de conchigli, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 – 5 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur. Verkruimel de pecannoten boven de pan en rooster 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de champignons en de paprika.
Bak de champignons en de paprika.
4

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de witte balsamicoazijn toe.
Voeg de witte balsamicoazijn toe.
5

Voeg de conchigli, broccoli, kruidenroomkaas en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 2 minuten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten.