Romige visstoof met witte wijn en kervel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige visstoof met witte wijn en kervel

Romige visstoof met witte wijn en kervel

met venkel en gebakken krieltjes

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Prei

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse kervel

¼ stuk(s)

Citroen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Witte wijn

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1079 kcal
Energie (kJ)4516 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd34 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17 g
Vezels13.5 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Soeppan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Groenten koken
4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is (zie Tip). Voeg per persoon: 100 ml water, 100 ml slagroom en 1 tl mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in, als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

Visstoof afmaken
5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pan (zie Tip) en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6

Verdeel de visstoof over kommen. Schep de krieltjes erop of serveer apart. Garneer met de kervel, de geraspte belegen kaas en het eventuele venkelloof. Serveer met de citroenpartjes naar smaak.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.