Risotto met buffelmozzarella
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Risotto met buffelmozzarella

Risotto met buffelmozzarella

met tomaat, vers basilicum en pecorino

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

1 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

0.56 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)652 kcal
Energie (kJ)2728 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers7 g
Vezels3 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Préparer les légumes
1

Préparez le bouillon. Émincez l’oignon et écrasez l’ail (ou hachez-le finement). Ciselez grossièrement les feuilles de basilic. Coupez le céleri en fins demi-arcs. Faites fondre le beurre dans la casserole à feu moyen-doux et faites-y revenir l’oignon, l’ail et le céleri ainsi que l’huile d’olive et 2 cs d’eau par personne. Faites sauter les légumes à feu doux 5 minutes ou jusqu’à ce qu’ils soient tendres.

Cuire le riz à risotto
2

Pendant ce temps, coupez les tomates prunes en dés de 1 cm puis réservez-les. Ajoutez le riz à risotto à la casserole et poursuivez la cuisson 1 minute en remuant.

Préparer le risotto
3

Ajoutez 1/3 de bouillon à la casserole et laissez les grains de riz s’en imbiber lentement. Remuez régulièrement. Dès qu’ils ont absorbé le bouillon, ajoutez-en à nouveau 1/3. Pendant ce temps, épépinez et émincez le piment rouge.

Tip: Vervang naar wens een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Cuire le risotto
4

Incorporez les dés de tomates au risotto. Ajoutez le reste de bouillon. Laissez les grains de riz s’en imbiber lentement en remuant sans cesse. Le risotto est cuit quand les grains sont moelleux à l’extérieur, mais encore légèrement fermes à l’intérieur. Comptez entre 20 et 25 minutes.

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen, is sterk afhankelijk van de grootte van je pan. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Assaisonner
5

Retirez la casserole du feu. Déchirez la mozzarella de bufflonne en morceaux et incorporez-les au risotto en même temps que la moitié du basilic. Ajoutez ensuite la moitié du pecorino râpé, salez et poivrez, puis laissez reposer 2 minutes à couvert.

Servir
6

Servez le risotto en le parsemant de piment rouge et du reste de pecorino. Assaisonnez avec le reste du basilic.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.