Skip to main content
Quinoa-risotto met feta en citroen
Quinoa-risotto met feta en citroen

Quinoa-risotto met feta en citroen

met spinazie, mini-romatomaten en walnootstukjes

Je gaart de quinoa op dezelfde manier als risotto. Het resultaat is een gezonde maaltijd met een frisse smaak dankzij de feta en citroenzeste.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Quinoa

50 gram

Feta

100 gram

Spinazie

100 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Walnootstukjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

200 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)2879 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.2 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de quinoa toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de quinoa de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon.

Tomaten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de tomaten met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Rooster de tomaten 12 - 15 minuten in de oven.

Quinoa garen
3

Voeg, zodra de bouillon door de quinoa is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De quinoa is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de quinoa nog verder te garen. Houd tijdens het koken het deksel op de pan.

Citroen raspen
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze goudbruin kleuren. Rasp 1/2 tl citroenrasp per persoon en snijd de citroen in partjes. Verkruimel de feta.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Spinazie en feta toevoegen
5

Scheur, wanneer de quinoa bijna gaar is, de spinazie klein boven de hapjespan en meng samen met de helft van de feta en de citroenrasp door de quinoa-risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quinoa-risotto over diepe borden. Leg de geroosterde tomaten erop. Strooi de overige feta over de borden. Werk af met de walnootstukjes en citroenpartjes. Besprenkel naar smaak met de overige balsamicoazijn van de tomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen