Rijstbowl met avocado en een gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

Rijstbowl met avocado en een gebakken ei

met zwarte bonen, mais en gemarineerde tomaten

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Witte langgraanrijst

1 pak(ken)

Zwarte bonen

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Biologische zure room

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3740 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers13 g
Vezels19.3 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut.
  • Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
Snijden
2
  • Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.
Tomaat marineren
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Serveren
4
  • Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak.
  • Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado en de gemarineerde tomaat.
  • Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 50% van de ADH vezels bevat? Dat komt voornamelijk door de zwarte bonen, die naast veel vezels ook rijk zijn aan ijzer, magnesium en belangrijke B-vitaminen.