home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Rijkgevuld roerei met salade

Rijkgevuld roerei met salade

Met feta, gebakken aardappelen en mayonaise

Lees meer

Van frittata tot shakshuka - met eieren kun je ook met de avondmaaltijd alle kanten op. Vandaag maak je roerei met lekker veel verse ingrediënten. De tomaat maakt het zoet en fris, terwijl de feta zorgt voor pit.

Labels:GlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Komkommer

3 stuks

Tomaat

2 stuks

Bosui

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3519 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Salade maken
Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Beng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

Groenten bakken
Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.