Vegetarische rigationischotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische rigationischotel

Vegetarische rigationischotel

Gegarneerd met feta en pijnboompitten

Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, dat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels. De tomaat en courgette maken het gerecht lekker fris en de feta vormt een zoute tegenhanger.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

125 gram

Rode cherrytomaten

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3305 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Saladekom
Dunschiller
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni hierin, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Mengen en snijden
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en de courgette met het paprikapoeder 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

Salade afmaken
5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en bladpeterselie.