topBanner
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

met tomatensaus

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

250 gram

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2252 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grillstand aan. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Bak de kippendijreepjes, knoflook, ui en paprika 3 - 4 minuten. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Laat zachtjes koken terwijl je de pasta kookt. Kook de pasta 4 - 6 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng de pasta en de de helft van de Italiaanse kaas door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta toe aan een ovenschaal en bestrooi met de panko en de overige Italiaanse kaas. Gratineer de pasta-ovenschotel 5 minuten in de oven.

4

Verdeel de pasta met kippendij in tomatensaus over de borden. Pas op, deze kan nog erg heet zijn!