HelloFresh
topBanner
Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

Rigatoni in paddenstoelenroomsaus

met gebakken witlof en verse krulpeterselie

Lees meer

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

2

Witlof

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3674 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni. Kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne halve ringen.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van het witlof toe en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de slagroom en rodewijnazijn en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Schep de rigatoni door de saus en verwarm al roerende. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met het overige witlof en garneer met de krulpeterselie.