Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps
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Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

Noedelsoep-bowl met pittige garnalen en sugarsnaps

met champignons, zoetzure radijs en gomasio

Duik in april met ons de wereld van de foodbowls in! Met een voedzame mix van verse ingrediënten in één kom zet je een superlekkere, vullende én kleurrijke maaltijd op tafel.

Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Champignons

¼ bosje(s)

Radijs

90 gram

Garnalen

100 gram

Boekweitnoedels

10 ml

Vissaus

25 gram

Sugarsnaps

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

15 gram

[Plantaardige] boter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing

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Voedingswaarden

Energie (kcal)687 kcal
Energie (kJ)2875 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.6 g
Eiwitten28 g
Zout7 g

Benodigdheden

Kleine kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Émincez ou écrasez l'ail. Épépinez et émincez le piment rouge. Émincez l’échalote en fines demi-rondelles. Coupez les champignons en lamelles.

Tip: Snijd eventueel een paar ringetjes van de rode peper om mee te garneren. Pas wel op: de rode peper is pittig!

Préparer le mélange à l'aigre-douce
2

Mélangez le vinaigre de vin blanc avec le sucre dans le petit bol. Coupez les radis en fines rondelles et ajoutez-les au mélange à l'aigre-douce. Salez. Remuez de temps en temps pour bien en imprégner les radis.

Tip: Wist je dat deze bowl je een goede calciumboost geeft? Dat komt door de bosui, die vergeleken met andere groenten veel calcium bevat, en door de garnalen. Garnalen bevatten daarnaast ook veel eiwitten en maar weinig calorieën!

Préparer les crevettes
3

Dans la casserole, portez de l'eau à ébullition pour les nouilles. Disposez les crevettes dans le plat à four. Coupez le beurre en morceaux. Disposez l'ail, le piment rouge et les morceaux de beurre sur les crevettes. Enfournez 8 à 10 minutes.

Tip: Kies een passende ovenschaal voor de garnalen. Het liefst zo klein mogelijk, zodat alles dicht op elkaar ligt. Zo komen de smaken extra goed samen!

Cuire les légumes
4

Pendant ce temps, faites chauffer l’huile de tournesol dans la poêle. Faites-y cuire l’échalote et les champignons 5 à 7 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez, par personne : 1/4 cs de ketjap et 1 cc de miel. Mélangez bien. Baissez le feu sur doux et laissez cuire doucement jusqu’au service. Faites cuire les nouilles 4 minutes dans la casserole. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Préparer le bouillon
5

Par personne, portez 300 ml d’eau, 1/4 de bouillon cube, 10 ml de nuoc-mâm (voir conseil) et 1/4 cs de ketjap à ébullition dans la casserole en inox. Ajoutez les pois mange-tout au bouillon et faites cuire 3 à 5 minutes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de vissaus, minder bouillon of gebruik natriumarme bouillon. Spoel ook het zout van de noedels af na het koken.

Servir
6

Servez les nouilles dans des bols (voir conseil). Versez le bouillon sur les nouilles. Disposez séparément : les crevettes, les champignons, les pois mange-tout et les radis. Garnissez de gomasio et éventuellement de rondelles de piment rouge.

Tip: Schenk als je het lekker vindt wat van de knoflookboterjus van de garnalen over de noedels.