Skip to main content
Meiraappuree met varkensworst
Meiraappuree met varkensworst

Meiraappuree met varkensworst

Met babyspinazie, champignons en hazelnoten

De meiraap, knolraap of meiknol heeft een mooie paarse kleur en komt qua smaak in de buurt van radijs, fris en licht pittig. Een smaak die hier goed bij past is de friszoete smaak van appel, die samen met zwarte peper verwerkt zit in de varkensworst van Brandt en Levie.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Meiraap

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

5 gram

Hazelnoten

1 stuk(s)

Varkensworst met appel en zwarte peper

50 gram

Babyspinazie

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Wittewijnazijn

0.13 stuk(s)

Runderbouillonblokje

scheutje

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Lepel
Aardappelstamper
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en de meiraapjes en snijd beide in grove stukken. Zorg dat de aardappelen en meiraapjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 – 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Hak de hazelnoten grof.

Varkensworst bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 eetlepel roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons erbij en roerbak nog 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de babyspinazie met de extra vierge olijfolie en 1/4 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en meiraapjes tot een grove puree, meng met 11/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de varkensworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon en 1/8 bouillonblokje per persoon in de pan. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, leg de varkensworstjes ernaast en schenk de jus over de puree. Schep de babyspinazie ernaast en de gebakken champignons op de spinazie. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen