home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Gegratineerde portobello met geitenkaas

Gegratineerde portobello met geitenkaas

Met gebakken aardappeltjes en courgette

Lees meer

De portobello is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is hij perfect om te vullen. Dat doe je vandaag met de klassieke combinatie van geitenkaas, walnoten en honing. Even in de oven en je hebt een prachtig plaatje.

Labels:Calorie-focusGlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Vastkokende aardappelen

5 g

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Courgette

2 stuks

Portobello

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Keukenpapier
Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen voorkoken
Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of keukenpapier.

Snijden
Snijden
2

Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 20 – 25 minuten afgedekt op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Bereiden en roosteren
Bereiden en roosteren
4

Leg ondertussen de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Besprenkel alle groenten met de overige olijfolie en de overige rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Walnoten meebakken
Walnoten meebakken
5

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 15 minuten over de bakplaat met groenten.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.