HelloFresh
topBanner
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade

Lees meer

Quatre épices is een Franse kruidenmix bestaande uit peper, nootmuskaat, kruidnagel en gember - het wordt zowel voor hartige als zoete bereidingen gebruikt.

Labels:BalansVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Prei

1 stuks

Knoflookteen

150 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Quatre épices

½ stuks

Filodeeg

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Milk, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Handsinaasappel

1 el

Wittewijn- of rijstazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2220 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten11 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur.

3

Voeg de kookroom toe. Scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken in de stoof. Breng op smaak met 1/2 tl quatre épices per persoon, peper en zout. Roer goed door elkaar.

4

Schep de pompoenvulling in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het filodeeg. Leg het filodeeg over de vulling in de ovenschaal en stop de randen in. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het filodeeg gaar is en goudbruin kleurt.

5

Schil ondertussen de sinaasappel en snijd in blokjes. Meng de blokjes sinaasappel in een saladekom met de overige spinazie en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pompoenpastei over de borden. Serveer met de salade.