Pollo tonnato met zuurdesembrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus

Een klassieke vitello tonnato bestaat uit dungesneden kalfsfricandeau met een tonijn-kappertjesmayonaise. Deze smaakvolle tonijnsaus is ook heerlijk bij kip. De kipfilethaasjes geef je nog meer smaak door ze te pocheren in bouillon. Met gepofte tomaatjes, knapperige zuurdesembroodjes en zelfgemaakte kruidenboter wordt het gegarandeerd genieten!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

¼ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

100 gram

Kipfilethaasjes

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

25 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

400 ml

Kippenbouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5230 kJ
Energie (kcal)1250 kcal
Vetten86 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels7 g
Eiwitten44 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Kom
Staafmixer
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Pan
Bord

Instructies

Tomaten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Rooster de tomaten 20 – 22 minuten in de oven. Leg de laatste 6 – 8 minuten het zuurdesembrood erbij in de oven.

Saus maken
2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Mix in een hoge kom de helft van de blaadjes basilicum, de helft van de kappertjes, de mayonaise en de tonijn met een staafmixer tot een fijne saus. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenboter maken
3

Hak de overige basilicum, de peterselie en de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de peterselie en de bieslook met de zachte roomboter. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 6 – 8 minuten zachtjes gaar. Haal de kip uit de bouillon.

Tonnato afmaken
5

Maak op de borden een bedje van de slamelange en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Leg hier de gepocheerde kipfilethaasjes op. Verdeel de tonijnsaus over de kip en garneer met de overige kappertjes en basilicum.

Serveren
6

Serveer de pollo tonnato met de geroosterde tomaten en het zuurdesembrood met de kruidenboter.