HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPoké Bowl Met Garnalen En Zeewiersalade
topBanner
Poké bowl met garnalen en zeewiersalade

Poké bowl met garnalen en zeewiersalade

2 porties | met rijst en chili-mayonaise

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De poké bowl is geïnspireerd op het van oorsprong Hawaiiaanse visgerecht poke. Deze snelle versie van de bowl maak je met garnalen, rijst en gezonde groenten.

Allergenen:GlutenTarweSesamzaadSojaSchaaldierenMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Zeewiersalade

(BevatGluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

120 gram

Scampi's

(BevatSchaaldieren)

100 gram

Witte kool en wortel

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

50 gram

Sojabonen

(BevatSoja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2408 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Energie (kJ)2408 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten24.55 g
Vetten24.55 g
waarvan verzadigd2.4 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten68.44 g
Koolhydraten68.44 g
waarvan suikers7.6 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels3.85 g
Vezels3.85 g
Eiwitten17.57 g
Eiwitten17.57 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Wok
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Meng in een saladekom de wittewijn- of rijstazijn met een snuf zout en de wittekool en peen. Zet opzij en schep regelmatig om. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.


4

Verdeel de rijst over grote kommen. Leg de wittekool en peen, de garnalen, de zeewiersalade en de sojabonen erbovenop.

Schep een lepel chili-mayonaise in het midden (zie Tip).

Tip: Heb je sojasaus in huis? Serveer deze ernaast en voeg toe naar smaak.