Poké bowl met garnalen en zeewiersalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poké bowl met garnalen en zeewiersalade

Poké bowl met garnalen en zeewiersalade

2 porties | met rijst en chili-mayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De poké bowl is geïnspireerd op het van oorsprong Hawaiiaanse visgerecht poke. Deze snelle versie van de bowl maak je met garnalen, rijst en gezonde groenten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Zeewiersalade

120 gram

Garnalen

100 gram

Witte kool en wortel

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)575 kcal
Energie (kJ)2408 kJ
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels3.9 g
Eiwitten17.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Wok
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe wanneer het water kookt en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel met koud water. Laat daarna uitlekken.

2

Meng in een saladekom de wittewijn- of rijstazijn met een snuf zout en de wittekool en peen. Zet opzij en schep regelmatig om. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.


4

Verdeel de rijst over grote kommen. Leg de wittekool en peen, de garnalen, de zeewiersalade en de sojabonen erbovenop.

Schep een lepel chili-mayonaise in het midden (zie Tip).