Platbroodpizza met groene pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

met buffelmozzarella, champignons en rucola

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Scheur de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Libanees flatbread

50 gram

Pesto genovese

0.48 bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3128 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.8 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés.Émincez l’échalote.Coupez les champignons en deux, voire en quartiers pour les plus grands

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Het binnenkrijgen van vitamine B2 is voor vegetariërs en vooral veganisten belangrijk om in het oog te houden.

Garnir les pizzas
2

Dans la poêle, faites chauffer l’huile d’olive à feu vif et cuire les champignons et l’échalote 3 à 5 minutes. Salez et poivrez.Disposez les pains plats sur la plaque recouverte de papier sulfurisé et tartinez-les de pesto vert.Disposez les champignons sur les pains plats puis déchirez la mozzarella en petits morceaux par-dessus.

Enfourner les pizzas
3

Salez et poivrez les pizzas, puis enfournez 6 à 9 minutes.Dans un bol, mélangez la roquette avec l’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez.

Servir
4

Servez les pizzas sur les assiettes et garnissez-les de roquette.