Snelle platbroodpizza caprese

Snelle platbroodpizza caprese

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

20 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Scheur de mozzarella klein, zodat je hem goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

250 g

Champignons

4 stuks

Libanees platbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Soya, Traces of Peanuts, Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Groene pesto Genovese

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten, Kan sporen van allergenen bevatten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3305 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Oven
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
InstructiesPDF
Instructies
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

3

• Bak de platbroden 6 - 9 minuten in de oven • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.