HelloFresh
Platbroodpizza met groene pesto

Platbroodpizza met groene pesto

Met buffelmozzarella, champignons en rucola

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 383 beoordelingen
Lees meer

Platbrood is een snelle en makkelijke pizzabodem. Je belegt deze platbroodpizza's met ingrediënten die van zichzelf veel smaak hebben, zoals groene pesto. De buffelmozzarella is heerlijk romig. Maak de mozzarella klein zodat je het goed over de pizza kunt verdelen en optimaal kunt genieten van deze lekkere kaas.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

250 g

Champignons

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

125 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

• Verwarm de oven voor op 220 graden. • Snipper de sjalot. • Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere in kwarten.

belggen
belggen
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons en de sjalot 3 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de Libanese platbroden over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de groene pesto. • Scheur de buffelmozzarella klein en verdeel met de champignons over de platbroden.

rucola
rucola
3

• Breng de pizza's op smaak met peper en zout en bak 6 – 9 minuten in de oven. • Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

serveren
serveren
4

• Verdeel de platbroodpizza's over de borden en garneer met de rucola.