HelloFresh
Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Platbroodpizza bianco met witlof en ham

met oude kaas en rucola

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 346 beoordelingen
Lees meer

.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

4 stuks

Witlof

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Nootmuskaat

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

4 plakje

Achterham

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 el

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2987 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de ham in kleine vierkante stukjes.

Witlof karameliseren
Witlof karameliseren
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 – 4 minuten, zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 – 4 minuten. Rasp ondertussen naar wens een deel van de nootmuskaat.

Saus maken
Saus maken
3

Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.

Pizza's maken
Pizza's maken
4

Besmeer de platbroden met de kaasroomsaus en bestrooi met de rode ui. Bak de pizza's 2 – 3 minuten in de oven.

Pizza afmaken
Pizza afmaken
5

Verdeel het gekarameliseerd witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 – 3 minuten in de oven.

Serveren
Serveren
6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.