Plaattaart met pompoen en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en zonnebloempitten

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse salie

150 gram

Pompoenblokjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3636 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers14 g
Vezels3.8 g
Eiwitten17 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 210 degrés. Émincez l’oignon. Ciselez les feuilles de sauge en lanières.

Mélanger
2

Dans le bol, mélangez l’oignon, la sauge, les dés de courge, le thym séché et 1/2 cs d’huile d’olive par personne. Salez et poivrez.

Préparer la tarte
3

Étalez la pâte feuilletée sur la plaque recouverte de papier sulfurisé. Repliez-la à 1 cm du bord. Faites de petits trous dans le fond à l’aide d’une fourchette. Disposez le mélange à la courge sur la pâte feuilletée.

Enfourner
4

Enfournez d’abord la tarte 10 minutes. Pendant ce temps, émiettez le chèvre. Sortez ensuite la tarte du four, saupoudrez-la de chèvre et arrosez-là de 1/2 cs de miel par personne, puis remettez-la au four pendant 15 minutes.

Préparer la salade
5

Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez la roquette à l’huile d’olive vierge extra et au vinaigre balsamique noir. Salez et poivrez.

Servir
6

Garnissez la tarte avec les grains de tournesol, puis coupez-la en morceaux. Servez-la sur les assiettes accompagnée de la roquette.