Pittige rode curry met kippendij en witte kaas
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Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

Pittige rode curry met kippendij en witte kaas

met spinazie, linzen en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Kippendijreepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Rode currykruiden

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

1 blik(ken)

Linzen

90 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)886 kcal
Energie (kJ)3705 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Cuire au wok
1

Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition pour le riz. Faites-le cuire 12 à 15 minutes, égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans le wok. Faites-y revenir l’oignon 1 minute. Ajoutez les émincés de cuisse de poulet et 1/2 sachet d’épices de curry rouge par personne, puis faites cuire le tout 3 minutes.

Préparer le curry
2

Coupez la tomate en dés. Ajoutez les épinards, éventuellement en plusieurs fois et faites-les cuire 1 minute. Ajoutez les lentilles, le lait de coco, les dés de tomate et le nuoc-mâm. Émiettez 1/8 de cube de bouillon de volaille par personne au-dessus du wok et réchauffez le tout 4 minutes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Préparer les garnitures
3

Taillez le citron vert en quartiers. Hachez grossièrement le persil plat. Émiettez la fromage grec.

Servir
4

Goûtez le curry et ajoutez du sel et du poivre à votre guise. Servez le riz dans des bols ou des assiettes creuses et déposez le curry par-dessus. Garnissez le plat avec la fromage grec, de persil et de quartiers de citron vert.