Pittige noedels met omeletreepjes

Pittige noedels met omeletreepjes

Met Aziatische groenten, pinda's en limoen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 625 beoordelingen
Lees meer

Voor dit gerecht gebruik je verse udon noedels gemaakt van boekweit. Deze noedels worden veel gebruikt in de Japanse keuken. Ze zijn vrij dik en hebben een lekkere bite, perfect voor een snel wokgerecht.

Labels:Calorie-focusLactosevrijVeggie
Allergenen:Pinda'sEiGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Limoen

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Sambal

2 el

Ketjap

2 el

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2966 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout6.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten. Hak de gezouten pinda's grof.

Saus en omelet maken
Saus en omelet maken
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus met de helft van de sambal, het limoensap, de ketjap en 1 el water per persoon. Roer in een andere kom de eieren los met de overige sambal en de overige sojasaus.

Omeletrolletjes maken
Omeletrolletjes maken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het ei toe en bak een omelet. Haal de omelet vervolgens uit de pan, leg op een bord, rol op en snijd in rolletjes.

Noedels koken
Noedels koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de noedels, afgedekt, 2 – 3 minuten. Zet het vuur daarna uit maar laat de noedels in de pan en giet ze pas af wanneer je ze nodig hebt in stap 5.

Roerbakken
Roerbakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe bak 5 – 6 minuten. Giet de noedels af en voeg samen met de zelfgemaakte woksaus toe aan de groenten. Roerbak nog een paar minuten tot alles goed warm is.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten over de kommen en leg de omeletrolletjes erop. Garneer het gerecht met de pinda's en serveer met een partje limoen. Besprenkel eventueel nog met ketjap en/of sambal naar smaak.