Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Pita-pizza met ricotta, spinazie en spekblokjes

Met een frisse salade

25 minuten
Lees meer

Voor alle pizzaliefhebbers – wie niet zou je zeggen – hebben we een leuke variatie bedacht: pita-pizzaatjes! Wist je trouwens dat ricotta in het Italiaans 'dubbel gekookt' betekent? Deze zachte kaas is gemaakt van de wei die overblijft na het maken van harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, die daarna opnieuw gekookt wordt.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

4 stuks

Pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Spekblokjes (mager)

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

400 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Vleestomaat

100 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3284 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3.5 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakplaat
Koekenpan
Oven
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan
Zeef
Saladekom
Kleine kom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de witte pita's 8 – 10 minuten op een bakplaat. Je kunt de pita's eventueel ook toasten in een broodrooster. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de spekblokjes zonder olie ongeveer 7 – 9 minuten, of tot ze knapperig worden.

3

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en bak de spinazie 3 – 4 minuten, tot hij geslonken is. Voeg de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef.

4

Snijd ondertussen de vleestomaat in halve plakken. Meng de vleestomaat met de overige spinazie in een saladekom en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en peper en zout. Garneer met de geschaafde amandelen.

5

Meng voor de saus in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en breng op smaak met flink wat peper en zout. Smeer de pita's in met de saus, schep de spinazie erop en garneer met de spekblokjes.

6

Verdeel de pita-pizza's over de borden. Serveer met de salade.