Pita met vegetarische döner kebab
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Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade

Deze vegetarische döner kebab is nieuw in de box! Het is 100% plantaardig en gemaakt van tarwe- en soja-eiwit.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

50 gram

Paprikareepjes

2 stuk(s)

Pitabroodje

80 gram

Vegetarische döner kebab

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2968 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.5 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés (voir conseil)Coupez l'oignon rouge en fines demi-rondelles.Écrasez ou émincez l'ail.

Tip: Je kunt de pitabroodjes ook opwarmen in een broodrooster.

Cuire
2

Dans la sauteuse, faites chauffer 1 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif.Faites cuire la moitié de l'ail, le cumin et le paprika en poudre, l'oignon rouge et des bâtonnets de poivrons 2 à 3 minutes.Enfournez les pitas 4 à 5 minutes (voir conseil).Ajoutez le kebab végétarien à la sauteuse et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes. Salez et poivrez.

Tip: Is de oven nog niet helemaal op temperatuur? Bak de pitabroodjes dan iets langer.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra et 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc. Salez et poivrez.Coupez la tomate en quartiers.Coupez la laitue grossièrement et réservez-en un peu pour en garnir la pita plus tard. Mélangez le reste de la laitue et la tomate à la vinaigrette.Dans le petit bol, mélangez le yaourt avec le reste d'ail. Salez et poivrez.

Servir
4

Coupez les pitas en deux et garnissez-les de la salade réservée, des légumes et du kebab végétarien.Étalez la sauce au yaourt à l'ail sur les pitas.Accompagnez de la salade.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.