Skip to main content
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

geserveerd met groentefrietjes

Wie kent het niet: de klassieke combinatie van kip, friet en appelmoes. Vandaag bereid je een variant met groentefrietjes. Dat is niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder. Appel en peer gaan goed samen en dat proef je in de friszoete appel-perenmoes die je erbij serveert.

Allergenen:
Selderij
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

100 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Wortel

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Gemarineerde kipdrumsticks

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

25 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4038 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers37.2 g
Vezels25 g
Eiwitten34 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Steelpan

Instructies

Cutting
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij. Snijd van de knolselderij, pastinaak, gele peen en oranje peen frietjes van 1/2 – 1 cm breed.

Baking
2

Meng de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Frying
3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cutting
4

Schil ondertussen de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Cooking
5

Laat de overige roomboter smelten in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de appel- en perenstukjes en per persoon 2 el water en 1 tl honing toe aan de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur en roer het geheel goed door. Prak grof met een vork en bewaar de appel-perenmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Serve
6

Verdeel de groentefrietjes over de borden, schep de appel-perenmoes erbij en verdeel de kipdrumsticks over de borden. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
NL: Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen BE: Wortel-preistoemp met spekjes en gehaktballen

NL: Wortel-preistamppot met spekjes en gehaktballen BE: Wortel-preistoemp met spekjes en gehaktballen

met een zelfgemaakte jus
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen
Zoete kippendij in een bao bun

Zoete kippendij in een bao bun

met een frisse salade
Italiaanse loaded fries met kipgehakt

Italiaanse loaded fries met kipgehakt

met basilicum-mayonaise
Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

Wildzwijnburger met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en een salade van appel en veldsla in mosterddressing
Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje
Kabeljauw met amandelkorst en couscous

Kabeljauw met amandelkorst en couscous

met gestoofde groenten en bieslooksaus met ras el hanout
Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

Salade met gegrilde kip en caesar-style dressing

met knoflookcroutons
Hartige bolognese-taart

Hartige bolognese-taart

met emmentaler en rucolatopping
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

met frisse salade met aardappelblokjes
Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

met aardappel, gedroogde abrikozen en amandelschaafsel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen