Drie-in-de-pan zijn drie kleine pannenkoekjes die oorspronkelijk gemaakt werden van oliebollenbeslag. Het maken van dat beslag duurt vrij lang, daarom hebben we een snelle variant met dik beslag en rozijnen bedacht. Erbij maak je een simpele roze saus van jam en zure room.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
200 gram
American pancake mix
40 gram
Rozijnen
150 gram
Biologische zure room
2 jar
Frambozenjam
2 el
Roomboter
100 ml
Melk
Roer in een beslagkom het ei los met een garde. Schenk al roerend de melk erbij. Voeg vervolgens beetje bij beetje de American pancake mix toe en roer de blauwe rozijnen erdoor. De mix hoort dik te zijn.
Verhit een deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Draai de drie-in-de-pan om wanneer er gaatjes in het beslag ontstaan. Herhaal dit nog 3 keer met de rest van het beslag en de overige roomboter. Je kunt per persoon ongeveer 6 kleine pannenkoekjes uit het beslag halen.
Meng ondertussen in een kom de zure room met de frambozenjam tot een egale roze saus.
Verdeel 3 pannenkoekjes per persoon over de borden. Schep de roze saus op de pannenkoekjes of serveer deze er apart naast. Bewaar de overige pannenkoekjes in de koelkast en eet ze bijvoorbeeld als ontbijt.