Broodje omelet met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

80 gram

Portobello

100 gram

Rodekool en wortel

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

¼ tl

Honing

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)853 kcal
Energie (kJ)3568 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Couper les légumes
1

Préchauffez le four à 210°C. Écrasez ou émincez l’ail. Ciselez grossièrement le persil plat. Coupez le portobello en tranches. Dans le saladier, mélangez l’huile d’olive vierge extra, le vinaigre de vin blanc, la moutarde, le miel ainsi que du sel et du poivre pour préparer une vinaigrette.

Mélanger le coleslaw
2

Ajoutez la carotte et le chou rouge au saladier. Remuez bien et réservez. Enfournez le petit pain 8 minutes. Dans le bol, battez les œufs à la fourchette et mélangez-y le persil plat, du sel et du poivre.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Maak dan een omelet van 1 ei en de helft van de danablu. Het 2e ei en de overige danablu kun je de volgende dag voor lunch op een boterham doen.

Cuire l'omellette
3

Dans la poêle, faites chauffer la moitié du beurre à feu moyen. Ajoutez-y le mélange à base d'œufs et faites-y cuire 1 omelette pour 2 personnes 6 à 7 minutes. Dans l’autre poêle, faites chauffer le reste de beurre à feu vif. Faites-y dorer le portobello avec l’ail 4 minutes. Salez et poivrez. Émiettez le danablu au-dessus de l’omelette.

Tip: Draai de omelet halverwege voorzichtig om, of dek de pan af met een deksel als hij nog niet helemaal gaar is.

Servir
4

Ouvrez le petit pain. Garnissez-le d'une partie de l'omelette. Disposez les tranches de portobello et un peu de coleslaw par-dessus. Servez les petits pains avec le reste de coleslaw.

Tip: Naast vette vis is ei één van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Ei is naast vitamine D ook rijk aan vitamine A, B12 en selenium.