Penne met romige geitenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met romige geitenkaassaus

Penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakversterker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas?

Labels:
Veggie
•Snelle bereiding
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Amandelnoten
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum en oregano

â…“ zakje(s)

Gedroogde tijm

â…“ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten83.3 g
waarvan suikers13 g
Vezels12.3 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot met water. 
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix samen met de knoflook, de verse kruiden en 1 el tijm per persoon 3 - 5 minuten al roerend.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
Saus maken
3
  • Voeg de culinaire room, verse geitenkaas, honing, wittewijnazijn en mosterd toe aan de pan met groenten. Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten.
  • Knijp het sap van 1 citroenpartje per persoon erboven en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de sauteerpan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en de amandelen.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.