HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Grieks recepten
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met rucola en pompoenpitten

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 280 beoordelingen
Lees meer

Dit is de vegetarische versie van een Italiaanse klassieker. Het gehakt vervang je door linzen. De smaakmaker in dit recept is feta, een traditionele Griekse kaas die wordt gemaakt met schapenmelk.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

1 zakje

HAK linzen

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

1 blik

Tomatenpuree

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

el

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

stuks

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

el

Olijfolie

el

Groentebouillonblokje

el

Bruine suiker

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels16 g
Eiwitten34 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

pompoen
pompoen
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
bakken
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

koken
koken
4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

mengen
mengen
5

Meng ondertussen in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg ten slotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.