Mijn bestellingen
Menu voor 03 Feb tot 09 Feb
Penne met linzen-bolognesesaus en feta
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met rucola en pompoenpitten

25 minuten
Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

In deze bolognesesaus vervang je gehakt door linzen. De ietwat zure smaak van de feta past hier goed bij. Alleen schapenkaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland mag feta genoemd worden. Grieken zijn gek op hun nationale trots - gemiddeld eten zij er jaarlijks maar liefst 10 kilo per persoon van!

Labels:VeggieFamily
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd
25 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Rode cherrytomaten

⅗ blik

Linzen

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

1 blik

Tomatenpuree (blik)

180 g

Penne integrale

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

½ el

Bruine suiker (ZT)

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels21 g
Eiwitten35 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan
InstructiesPDF
Instructies
1

Kook ruim waterin een pan met deksel voor de penne integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg vervolgens 100 ml water per persoon toe, verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bruine suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

4

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus, roer goed door en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

5

Meng in een kom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en meng de rucola erdoor. Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel er de overige feta over en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de rucola.

Probeer deze recepten ook eens

Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen, verse tijm en speculaaskruimels

555 kcal15 minuten

Griekse yoghurt met passievrucht

Griekse yoghurt met passievrucht

Met vijgen en pompoenpitten

338 kcal5 minuten

Penne met linzen-bolognesesaus en feta
25 minuten

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met rucola en pompoenpitten

855 kcal25 minuten

Parelgerst met geroosterde groenten

Parelgerst met geroosterde groenten

Met feta en amandelen

744 kcal35 minuten

Griekse yoghurt met honing

Griekse yoghurt met honing

Met citroen, amandelen en verse tijm

423 kcal12 minuten

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne

650 kcal40 minuten

Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Met geroosterde groenten

903 kcal40 minuten

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Met mais, erwten en pompoenpitten

833 kcal25 minuten