HelloFresh
topBanner
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en vers basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

60 g

Gedroogde-tomatenmix

180 g

Penne

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

120 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Bereid de bouillon.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof.

2

Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de ui, knoflook en grofgesneden tomatenmix 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.