Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en vers basilicum

.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte pecorino DOP

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

60 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3895 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.2 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Bereid de bouillon.Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof.

Penne koken
2

Kook de penne 10 - 12 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Maak een zomerse salade met de ingrediënten die je overhoudt.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de ui, knoflook en grofgesneden tomatenmix 3 - 4 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden.Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.